Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi okozta a tüzet a Testnevelési Egyetemen

2016. április 13., szerda 11:17

Nem gyújtogatás miatt gyulladt ki a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka tavaly októberben, a tűz a fűtési-vezérlő szekrényben keletkezett - közölte az egyetem az MTI-vel.

A Testnevelési Egyetem a tűzvizsgálati jelentés birtokában tudatta: a tűzvizsgálatot végző Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság megállapította, hogy a tűz "villamos áram gyújtóhatása következtében" keletkezett. Minden más keletkezési ok, tehát a gyújtogatás is kizárható - közölték.

A tűz a sportcsarnok belsejében lévő fűtési-vezérlő szekrényben keletkezett, a fűtési rendszer bekapcsolásakor, a fűtés indulásakor.

A TE használatában lévő, Alkotás utcai atlétikai csarnok október 15-én hajnalban gyulladt ki. A 2570 négyzetméter alapterületű csarnok teljes terjedelmében égett és életveszélyessé vált, tetőszerkezete beszakadt, az egyik fal egy tízméteres szakaszon le is omlott.

A tűzvészt követően a kormány decemberben döntött a Testnevelési Egyetem új kampuszának létrehozásáról. A tervek szerint a fejlesztések bruttó 36,8 milliárd forintból valósulnak meg, közel 40 ezer négyzetméter terület felújítását végzik majd el az Alkotás utcai és a Csörsz utcai területen.

Rovatok