Index Vakbarát Hírportál

Nyomoz a rendőrség a Fidelitas wellness disznóvágásán kitört verekedés miatt

2016. április 14., csütörtök 17:23

Nyomoz a rendőrség a Fidelitas februári füzesgyarmati zárt rendezvényén történt verekedés miatt. Az eset érintettjei nem tettek bejelentést a rendőrségen, ezt megtette helyettük Tényi István, a Fidesz fő feljelentője. Bejelentése nyomán a Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt folytat nyomozást. 

A wellness disznóvágáson állítólag K. Gábor, V. Norbert, a szervezet budapesti alelnöke, L. Ádám és B. Bálint kezdett dulakodni. Utóbbi kettő meg is sérült a verekedésben. 

Nem világos, hogy pontosan mi szította fel az indulatokat. Egy a Facebookra feltöltött – és azóta onnan törölt – beszámoló szerint olyan szövegekkel kezdődött a verekedés, mint hogy „na, itt van a pénz, leszopsz ennyiért?” A beszólogatás és a vita hátterében az állhatott, hogy a két megsérült fidelitasos az ifjúsági tagozat volt budapesti elnökének, K. Dániel köréhez tartozott. Ez a kör viszont kvázi belső ellenzéke a Fidelitas jelenlegi vezetésének. A Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, az eset után lemondott és kilépett a szervezetből, pedig ő maga nem volt jelen a verekedésnél.

Megkerestük az érintetteket, L. Ádám megerősítette, hogy folyik a nyomozás az ügyben, ennek részleteiről nem akart beszélni. Felkerestük a többi érintetett is, de egyikük sem akart nyilatkozni.

Rovatok