Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Tarlósnak: Hiba lenne visszalépni

2016. április 15., péntek 18:12

Válaszolt Vitézy Dávid volt BKK-vezér Tarlós István kemény beszólásaira a Hvg.hu-n. Vitézy szerint nincs baj a vagdalkozással, amíg nem jár a közlekedés visszafejlesztésével.

Nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, bezárt múzeumot kegyelemből igazgató közgazdász fogja meghatározni egy diszkógömbös, Tütü nevű night-clubból, mi legyen a budapesti közlekedésfejlesztéssel, mondta Tarlós István pénteki sajtótájékoztatóján Vitézy Dávidról.

Vitézy Dávid a Hvg.hu-nak válaszolt a beszólásra: „Nem zavar a főpolgármester tütüzése, vagdalkozása, amíg ez azt jelenti, hogy a retrográd közlekedési tervekből kihátrál és nem építi le az elmúlt évek közlekedésfejlesztési eredményeit a kerékpáros közlekedésben és a tömegközlekedésben. Azt gondolom, hogy a kerékpáros közlekedést fejleszteni szükséges.″

A jó infrastruktúra biztonságosabb közlekedést és a több szabálykövető kerékpárost hoz. Ahol ilyen beavatkozás történt, ez már bebizonyosodott, hiba lenne ezekben visszalépni.

Vitézy korábban a Tütü bárban rendezett urbanisztikai fórumon ezt mondta az Indexnek a főváros kiszivárgott tervezetéről:

Vitézy: Nagyon komoly hiba lenne visszafordulni

Rovatok