Index Vakbarát Hírportál

Ön bevásárolni vagy kirándulni megy vasárnap?

2016. április 16., szombat 14:47 | aznap frissítve

A hétvégére kora nyáriasan meleg idő köszönt be a Kárpát-medencében - írja az Országos Meteorológia Szolgálat. Az északnyugat-európai ciklonrendszer frontjai nem érik el a Kárpát-medencét, de közelebb kerülnek térségünkhöz, ami közvetve azt eredményezi, hogy erősödik felettünk a délnyugati áramlás. Sokfelé szeles, de az évszakos átlagnál legalább 6, 8 fokkal magasabb hőmérséklet valószínű:

vasárnap akár 23-28 fok is lehet!

Bár eleinte kevés lesz a felhő és több órára kisüt a nap, vasárnap estétől északnyugaton néhol zápor is előfordulhat. Napközben sokfelé megerősödik, főként a Dunántúlon több helyen viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható, a legerősebb széllökések várhatóan elérik a 60-75 km/h-t. Estétől fokozatosan veszít erejéből a légmozgás.. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul (a Köpönyeg.hu viszont csak 25 fokot jósol).

Hétfőtől zápor és lehűlés várható

A jobbára napos hétvége után változóan felhős idő várható, elszórtan alakulhat ki zápor, északkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között alakul, de nyugaton 13-16, délkeleten 24-25 fok várható.

Kedden is hasonló, borongós idő lesz, és néhány helyen hajnalonként akár talajmenti fagy is jöhet még.

Ön mit fog csinálni vasárnap?

  • 2584
    Kirándulni megyek
  • 2422
    Vásárolni megyek
  • 1921
    Sehová se megyek, otthon punnyadok a kanapén és Indexet olvasok tabletről
  • 1358
    Istenfélő keresztyén-konzervatív hazafiként először templomba megyek, aztán együtt leszek a családdal
  • 921
    Sehová se megyek, dolgoznom kell vasárnap is

Rovatok