Index Vakbarát Hírportál

Állami támogatással cserélte le mosógépét egy fideszes képviselő

2016. április 21., csütörtök 07:49

Vécsey László fideszes országgyűlési képviselő állami támogatással cserélte le mosógépét, írja a Blikk. A képviselő nem személyesen pályázott a kormányzati otthon melege programban, hanem helyette a felesége adta be a papírokat, és Seszták Miklós fejlesztési miniszter meg is adta a kért támogatást.

Vécseyék a biztonság kedvéért a lehető legmagasabb összeget kérték a pályázatukban, 45 ezer forintot. A Blikk kereste a fideszes politikust, hogy „nem érzi-e visszásnak, hogy az átlagnál sokkal tehetősebb családként állami támogatást kértek mosógép- vásárlásukra, és ezzel esetleg rászorulók elől vették el a lehetőséget", de a politikus csak annyit üzent a lapnak, hogy nem kíván reagálni.

A lap megkereste a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot is, hogy milyen szempontok alapján volt támogatható a képviselő feleségének pályázata. A minisztérium válaszában azt írta:

„A mosógépvásárlási-program célja a lakossági energiahatékonyság minél szélesebb körű támogatása és elterjesztése volt. A keretösszeg folyamatos emelésének köszönhetően lényegében minden pályázó megkapta az igényelt támogatást. A pályázatkezelő kizárólag az előzetes feltételeknek való megfelelést ellenőrizte." Hozzátették, a pályázók rokoni kapcsolatait nem vizsgálhatták.

Rovatok