Index Vakbarát Hírportál

Gázspray-vel fújta le a rendőrt

2016. április 21., csütörtök 09:43

Hivatalos személy elleni erőszak és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy 36 éves tiszakécskei férfi ellen, aki tavaly szeptember 16-án, Tiszakécskén az őt éppen előállító rendőrök őrizetéből megszökve gereblyével és fakaróval fenyegette, majd gázspray-vel lefújta az egyik rendőrt.

A férfi és két társa ellene csalás miatt indult nyomozás, ami során tavaly szeptember 16-án reggel a rendőrök őrizetbe vették a tiszakécskei férfit, aki a rendőrőrsön arra hivatkozott, hogy az asztmagyógyszerei a lakásán maradtak, ezért a rendőrök a kecskeméti fogda felé menet a vádlottal együtt visszatértek a férfi tiszakécskei lakásához. A férfiról a lakásban levették a bilincset, aki ezt kihasználva kiugrott a lakás ablakán és megszökött az őrizetből.

Két rendőr a férfit üldözni kezdte, aki bemászott egy tiszakécskei ház udvarára. Az egyik rendőr utánament és felszólította, hogy álljon meg, de ennek nem tett eleget, majd mikor a rendőr elkapta a karját, hogy megbilincselje, magát a rendőr fogásából kitépve először egy gereblyével, majd egy fakaróval fenyegette a rendőrt, hogy „szétveri”.

Amikor még több rendőr érkezett a helyszínre, a férfi megpróbált elfutni, de az egyik rendőr megállította. Dulakodni kezdtek, még a rendőr fegyverét is megpróbálta elvenni, ami ugyan nem sikerült, de a gazspray-t megszerezte, amivel kétszer is lefújta a rendőrt. Végül a rendőrnek és egyik kollégájának sikerült lefogni és ártalmatlanná tenni a férfit.

A könnygáz miatt a rendőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és kérte a férfi megbüntetését. A tiszakécskei férfi jelenleg más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését tölti, őt a nyomozó ügyészek felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakon kívül könnyű testi sértéssel is vádolják.

Rovatok