Index Vakbarát Hírportál

Vona: Mindenkinél vannak jobbak

2016. április 21., csütörtök 10:38

Vona Gábor a HírTV Reggeli Reggeli járat című műsorának volt vendége, ahol természetesen a Jobbikban bekövetkező új fejleményekről kérdezgették. Ahogy arról beszámoltunk, nagyon úgy néz ki, hogy Vona éppen kiszorítja az elnökségből a radikálisabbnak számító alelnököket, Novák Elődöt, Apáti István, Szávay Istvánt, helyükre pedig jobbikos polgármesterekre számít, akik egyébként már be is jelentették, hogy indulnak, mint például Janiczak Dávid Ózd jobbikos polgármestere, illetve a tiszavasvári Fülöp Erik.

Az alelnököknek természetesen nagyon nem tetszik, hogy Vona arra kéri őket, hogy ne induljanak alelnöknek, gyakorlatilag mind bejelentette, hogy természetesen indulni fognak, és hogy Vona terve teljesen leforrázta őket a hírrel. Még Dúró Dóra is bejelentette, hogy ha tényleg így alakulnak a dolgok, akkor ő is lemond minden tisztségéről.

Vona a HírTV-ben újra elmondta, hogy mivel kormányra készül a párt, ezért olyan politikusokat akar most az elnökségbe, akik már kormányra kerültek: azaz megnyerték egy-egy település polgármester-választását. Így megtapasztalták kicsiben, milyen a vezetés, irányítás.

Be tudják hozni a győzelem illatát az elnökségbe

− mondta Vona.

A kérdésre, hogy nem tart-e attól, hogy a sértett alelnökök Dúróval együtt kiválnak a pártból, esetleg új pártot alapítanak a Jobbikkal párhuzamosan, Vona azt mondta, ettől nem tart. Szerinte érthető, ha ilyen érzelmek szabadulnak fel egy ilyen helyzetben, és biztos nem esik jól senkinek, ha a párt elnöke azt mondja neki, hogy nem számít rá a továbbiakban alelnökként, de szerinte pár nap, és mindenki megnyugszik és beáll a sorba.

Vona szerint ha csak ezért otthagynák a pártot Novákék, azt jelentené, hogy nem is olyan fontos nekik a Jobbik:

Hogy ha valaki ilyen irányba indul el, azzal azt üzeni mindenkinek, hogy neki csak addig jó a Jobbik, amíg elnökségi tisztséget visel. Ha nem viselhet elnökségi tisztséget, akkor már nem jó a Jobbik.

Hozzátette, ő nem ilyen embereknek ismerte meg az eddigi alelnököket, így abban bízik, hogy miután eltelik néhány nap, elmúlik a rossz érzés, és végezni fogják a munkájukat.

Rovatok