Index Vakbarát Hírportál

A BKV is Simicskát szívatja?

2016. április 23., szombat 17:20

A Népszabadság úgy értesült, hogy testre szabott közbeszerzést írhatnak ki a BKV területén található reklámfelületekre, ami hátrányosan érinti Simicska Lajos cégeit.

A villamosok, buszok, trolik és HÉV-szerelvények oldalaira a Publimont Hirdetésszervező Kft. helyez ki reklámokat. A Publimont Simicska Lajos érdekeltségébe tartozik. Értékes felületekről van szó, mivel ezeket a reklámokat mindennap több millióan látják.

A január 22-én kiírt közbeszerzés szerint a Publimont elég rossz esélyekkel indul. Csak olyan pályázók indulhatnak, akik rendelkeznek legalább négyszáz, 8-12 négyzetméteres óriásplakáttal. A Publimont-nak összesen nyolcezer plakátja van, de ezek közül alig 30 található a BKV állomásain.

A Népszabadság szerint a feltételeknek csak egy francia hátterű cég, a JCDecaux Zrt. felel meg. Amikor a Publimont, a JCDecaux és a Hungaroplakát (illetve annak jogelődje) az 1999-ben aláírt szerződés alapján felosztották egymás között a BKV reklámfelületeit, a Publimont kapta a járművek oldalait, a JCDecaux pedig az óriásplakátokat.

A közbeszerzési kiírással a BKV különös módon kizárta a felületeket értékesítő Peron Reklám Kft.-t is, pedig abban a cégnek 25 százalékos tulajdonrésze van.

Rovatok