Index Vakbarát Hírportál

Jön az eső és a viharos szél

2016. április 23., szombat 12:21

Szombaton délután nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, kezdetben a Dunántúl északi és nyugati részein lehet zápor, aztán estétől egyre nagyobb területen lehet eső, zivatarok is kialakulhatnak, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A zivatarokat erősebb széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet kora délután északon 15-19, délen 19-24 fok között alakul, késő este legfeljebb 11 fokig hűl le a levegő.

Vasárnap hajnalban a Dunántúlon többfelé viharossá fokozódik a szél. A Bakony és a Balaton térségében a legerősebb lökések akár a 85-90 km/h-t is elérhetik. Erősen felhős és borult lesz az ég, sokfelé, de főként keleten várható eső. A legmagasabb nappali hőmérsékletek már csak 10-16 fok között alakul majd.

Hétfőn késő délutántól nyugaton már felszakadozhat a felhőzet, de főként délen és keleten várhatóak még szórványos záporok, és a szél is több helyen erős marad. Napközben 10-14 fok lehet.

A hét második felében is lehet még többször eső, és a hőmérséklet is csak lassan emelkedik majd. Az Időkép szerint szombattól majd megint 20 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Rovatok