Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány: Ennek a töredékéért lámpavason végeztem volna

2016. április 25., hétfő 18:23

Vesszen a zsarnok! - címmel hirdetett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK) a Várba, Orbán leendő NERkélye mellé. (NERkély, értik, NERkély!!)

Az Alkotmány (Gréczy Zsolt szóvivő: Tákolmány, értik, TÁKOLMÁNY) ötéves évfordulója alkalmából körülbelül ezer ember jött össze a Várban, jelen volt a DK színe-java, Molnár Csabától Vadai Ágnesen át Kerék Bárczy Szabolcsig, de jelen volt a fekete ruhás nővérként ismert Sándor Mária is.

Utóbbi fel is szólalt, és arról beszélt, hogy bárhová elmennek, hogy a magyar egészségügyet képviseljék, pártoktól függetlenül. Majd egy perc néma csendet kért és kapott a jelenlévőktől. "Van, aki a várba költözik, mert mindenre van pénz, és van, aki elhagyja az országot" - mondta Sándor Mária és hozzátette, már nem csak a fiatalok, az idősebb, nyugdíj előtt álló egészségügyi dolgozók is elindulnak külföldre dolgozni.

A birkák a Fidesz mögött állnak, legelik a füvet és hagyják magukat nyírni

− mondta a rendezvény első felszólalója, és hozzátette, az itt tüntetők elutasítják a "divernyák fideszizmust" és a "parlamentáris diktatúrát".

Egy tüntető házaspár nemzeti lámpavason látná szívesen Orbánt, két durva táblájuk azonban már a szervezőknek is sok volt, így arra kérték őket, ne jöjjenek be a színpadhoz azokkal. Így viszont kint álltak Dísz tér sarkán, és minden ideérkező megcsodálhatta a táblákat.

A felszólalók beszéltek az Alaptörvényről, az oktatás problémáiról, illetve Orbán Várba költözéséről, arról, hogy milyen időket idéz ez a helyszínválasztás: Rákosi volt az utolsó, aki a Várba akart költözni.

Majd jött a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, aki szerint a demonstrálók nem ünnepelni, hanem gyászolni jöttek.

A köztársaság halott!

- mondta, majd hozzátette, azzal vádolja Orbánt és a köztársaság elnökét is, hogy soha nem gondolták, hogy ez az ország valamennyiünk országa lehet, hogy a haza nem csak az övék, hanem mindenkié, függetlenül vallásától, pártállásától.

Szabadságban fogantunk, és a szabadság rendjét mifelénk a köztársaság testesíti meg

- mondta, és közben megkondultak a Mátyás templom harangjai a távolban. Gyurcsány szerint szerencsére egyre nő a köztársaságpártiak száma, de üzent a Fidesz támogatóinak is: ők is tehetnek arról, hogy ilyen lett ez az ország, hogy kevesek sajátítják ki az egész országot, hogy Magyarországot egy bűnszövetkezet irányítja.

Maffia! Maffia! 

− skandálta a tömeg.

Gyurcsány szerint, ha csak a töredékét megtette volna ennek, lámpavason végezte volna. Ráadásul hektárok ezreit adta el a kormány, miközben remegő hangon mondták az ő kormányzása idején, hogy meg ne próbáljon a földekhez nyúlni.

De nem hagyta ki az MNB-botrányt sem: a jegybank lopja a pénzünket, miközben devizakárosultak ezrei maradtak hoppon. Matolcsy pedig bűnöző, mondta Gyurcsány, amire a tömeg Börtönbe! Börtönbe! - skandálással válaszolt. Szerinte az MNB nyereségét inkább az egészségügyre és az oktatásra kellene költeni.

A megoldás viszont csak az lehet szerinte, hogy a jog rendjével kell eltakarítani Orbánékat, csak a demokratikus sokaságban van a remény.

Fejtsék föl a csend szövetét!

− kérte az embereket Gyurcsány, aki szerint a demokraták által elvetett mag ott van még a földben, "ránk vár, hogy virágozzék".

Gyurcsány és a bűn

Gyurcsány beszélt az esetleges ellenzéki összefogásról is egy ezt sürgető bekiabálásra reagálva. Azt mondta, el kell felejteni minden korábbi vélt vagy valós sértettséget. Enélkül nem fogják az emberek rábízni semmiféle összefogásra a kormányzást a választók.

Az önkényből zsarnokság lett abban a pillanatban, amikor az NVI-nél kopaszok akadályozták az MSZP-s politikust. A zsarnoknak pedig vesznie kell, zárta beszédét a volt miniszterelnök.

Gyurcsány: 2018-ban eljön a mi országunk!

Rovatok