Index Vakbarát Hírportál

Esett a hó a Kőszegi-hegységben

2016. április 27., szerda 11:19 | aznap frissítve

"Most értem le a Kőszegi-hegységből. 500 méter magasban már erősen havazik" - írta Ráduly László szerda délelőtt az Időképnek a következő videó kíséretében:

Szerdán egy hidegfront hatására nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, elszórtan zivatar, feltámad az északnyugatira, északira forduló szél.

A maximumok északnyugaton 8 és 13, máshol 14 és 21 fok között alakulnak, de a front érkeztével nyugat, északnyugat felől jelentősen visszaesik majd a hőmérséklet.

Csütörtökre kelet felé elhagyja térségünket a front, reggel még északkeleten lehet kisebb csapadék, de az ország nagy részén már derült időre ébredhetünk. Napközben a hosszabb napos időszakok mellet az ország déli felén növekedhet meg erősebben a felhőzet, ahol néhol kialakulhatnak záporok. A helyenként még szeles időben délután 14-17 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton a napos időszakok mellett elszórtan számíthatunk esőre, záporra, nagyobb területen vasárnap várható csapadékos idő, amikor ismét feltámad a szél. Fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, szombaton 15-20 fokig emelkedik a hőmérséklet - írja az Időkép.

Rovatok