Index Vakbarát Hírportál

Még nem árulják külföldön a Matolcsyról szóló könyvet

2016. április 29., péntek 07:46

Matolcsy György gyakorlatilag közpénzből adatta ki a saját magáról szóló könyvet: a Matolcsy György vezette MNB közpénzeket költő alapítványa, a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány finanszírozta Wiedermann Helga: Sakk és póker című könyvének kiadását, terjesztését, idegen nyelvekre történő fordítását. Az MNB-n túl az alapítvány kuratóriumának is elnöke Matolcsy György.

Amikor az MNB alapítványainak költései előkerültek, akkor feltűnt a könyv kiadásának finanszírozásán túl az is, hogy az ukrán, román, cseh és lengyel nyelvre fordítására nyelvenként 9,7 millió+áfát költött az alapítvány. Ezt aztán az alapítvány egy közleményben tisztázta, pontosította: a 9,7 milliós összeg nem csupán a fordítást tartalmazza, hanem a fordítás anyanyelvi lektorálását, a könyv kiadásának költségeit is, így a kiadói szerződés megkötését, terjesztését és nyomdai költségeket.

Kíváncsiak voltunk, mennyi fogyott a kiadás óta a könyvből, hogy áll a külföldi eladás, illetve, hogyan részletezhetőek a költségek. Az alapítvány válaszából kiderült:

Rovatok