Index Vakbarát Hírportál

Clintonról is beszélt az amerikai nagykövet

2016. május 17., kedd 17:02

Colleen Bell többek között Bill Clinton Magyarországgal kapcsolatos véleményéről, Ukrajnáról és a magyar korrupcióról is beszél nemrég a CEU-n adott előadásán, írja a Hvg.hu

Az Egyesült Államok biztonságpolitikai és migrációs irányvonaláról szóló előadásán az amerikai nagykövet szerint Clinton magánemberként véleményezte a magyarországi állapotokat. Bell nem kritizálta a magyar kormányt, és állítólag kifejezetten hasznos párbeszédet folytatott a szabad sajtó és a civil társadalom megerősítéséről. Egyedüliként a korrupciót nevezte létező valódi magyar problémának.

A magyar kormány véleményezését a HVG tudósítása szerint végig kerülő Bell többször beszélt még Amerika és Magyarország jó partneri kapcsolatáról,  mint a NATO és a biztonságpolitika.

Ukrajnával kapcsolatban azonban elmondta, hogy az agresszív orosz politika miatt szükség van a szankcionálásra, mert a Krími-félsziget megszállása teljesen illegális.

Azóta a lengyel külügyminisztérium igazságtalannak nevezte Bill Clinton kijelentéseit, de azzal is tisztában vannak, hogy ez nem egyezik Washington hivatalos álláspontjával, írja az MTI.

Rovatok