Index Vakbarát Hírportál

Őrizetbe vették a csontsoványan meghalt gyöngyösi kislány szüleit

2016. május 19., csütörtök 13:36 | aznap frissítve

A rendőrség reggel előállította a csontsoványan elhunyt gyöngyösi kislány szüleit, a 36 éves anyát és az 52 éves apát, akiket gyanúsítottként hallgattak ki. A Police.hu híre szerint J. M. és K. G. ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás őrizetbe vételük mellett, mivel a kirendelt orvosszakértő elsődleges véleménye alapján felmerült a szülők büntetőjogi felelőssége. A rendőrség kérte az ügyészségtől előzetes letartóztatásukat.

A gyanúsítottak előállítása

Ahogy azt korábban írtuk, a másfél éves, alig 3,5 kilós kislány már órák óta halott lehetett, mire a szülők kihívták a mentőket. Lapértesülések szerint a szülők nem anyagi okok miatt éheztették a gyereket, a lakás hűtője roskadásig tele volt. Amikor novemberben utoljára jártak a kislánnyal a háziorvosnál, még 7 kilogramm volt a súlya. A Velvet szerint külsérelmi nyomokat nem találtak a testén. 

Az elhunyt kislány óvodáskorú nővérével is voltak hasonló problémák, ő is nagyon lefogyott 2013-ban, akkor kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indult a szülők ellen. Az ügy újból felveti a gyermekvédelmi rendszer felelősségét, hiszen ezek után a kisebbik testvérre is fokozottabban kellett volna ügyelniük, mivel veszélyeztetett környezetben élt.

Az Index kérdésére az illetékes gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ közölte, hogy belső vizsgálat indult az ügyben, annak lezárultáig nem kívánnak nyilatkozni. Eközben a szolgáltató központ szervezeti keretén belül működő Család- és Gyermekjólét Központban a Heves Megyei Kormányhivatal gyámügyi osztálya is vizsgálatot indított.

Rovatok