Index Vakbarát Hírportál

A gyöngyösi önkormányzat is vizsgálódik a kislány halála miatt

2016. május 21., szombat 07:39

Nemcsak a rendőrség, a megyei kormányhivatal és a gyermekjóléti központot magába foglaló gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, hanem Gyöngyös önkormányzata is vizsgálódik annak a másfél éves kislánynak az ügyében, akire holtan, csontsoványan találtak rá a mentők az otthonában május 12-én.

Gyöngyös Város Önkormányzata mint munkáltató a területi védőnő munkajogi vonatkozású tevékenységét vizsgálja, közölte az Index kérdésére Pifkó Tamás, a gyöngyösi polgármesteri hivatal sajtóreferense. 

A védőnő munkáját szakmai szempontból nem ők fogják megítélni. Szakmai kérdésekben a védőnői szolgálat felügyeleti szerveként a Heves Megyei Kormányhivatal hozhat megállapításokat, tették hozzá.

A gyermekjóléti központ egy volt dolgozója korábban arról beszélt az Indexnek, hogy a védőnő igenis jelzett, de hiába, pedig ő próbált tenni azért, hogy a veszélyben lévő gyerekeket kiemeljék a családból.

Ahogy korábban megírtuk, az ügyben már számos vizsgálat folyik:

Az önkormányzat által indított munkaügyi vizsgálat lezárulta után annak megállapításairól a sajtót tájékoztatni fogjuk, ígérte a gyöngyösi sajtóreferens.

Rovatok