Index Vakbarát Hírportál

Mentőápoló fojtogatott és rabolt ki egy idős házaspárt

2016. május 23., hétfő 11:50 | aznap frissítve

Előzetes letartóztatásba került vasárnap egy férfi, aki szerdán mentőápolói öltözetben bejutott egy váci házaspár lakásába, majd kirabolta őket - közölte a Pest Megyei Főügyészség az MTI-vel.

A munkaruháját, egy piros mentőápolói öltözetet viselő férfi azzal az ürüggyel jutott be a házaspár otthonába, hogy szeretné megvizsgálni őket. Miután megmérte a vérnyomásukat, berángatta őket a hálószobába, és fojtogatni kezdte őket párnával, és gézszalaggal, miközben a pénzüket követelte.

Az idős emberek ellenálltak, ezért a férfi lőfegyverrel vagy utánzatával fenyegetőzött. A mentőápoló a házaspártól mintegy 70 ezer forintot vett el, majd a gézszalaggal megkötötte a hálószoba ajtaját és elmenekült.

A férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére fegyveresen elkövetett rablás bűntettével gyanúsítják. Vasárnap a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatást.

Az Index megkereste az Országos Mentőszolgálatot, hogy a férfi az ő alkalmazásukban állt-e. Amennyiben megérkezik a válaszuk, frissítjük a cikket.

Frissítés: Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója kérdésünkre a következőket közölte,

megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy egy bűnöző keveredhetett a becsületes és elhivatott életmentők közé. A férfit (aki ellen közel 5 éves szolgálata alatt sem szakmai, sem egyéb panasz, gyanú nem merült fel) egy Pest megyében elkövetett rablással gyanúsítja a rendőrség, ezért szolgálati viszonyát azonnal megszüntettük, és figyelemmel kísérjük a nyomozás eredményét, aminek alapján meghatározhatjuk az esetleges további lépéseket.

Rovatok