Index Vakbarát Hírportál

Napra pontosan két év után került elő egy eltűnt magyar Ausztriában

2016. május 24., kedd 09:14

2014. május 15-én tűnt el Budapestről a fertőrákosi B. Violetta, akit a magyar rendőrség mellett az Interpol és magánnyomozók is kerestek. A Bors cikke szerint a 26 éves nő szinte napra pontosan  két évvel az eltűnése után került elő Ausztriában egy rendőri ellenőrzés után.

A csecsemőgondozónak tanuló nőről a szülei úgy tudták, hogy Budapestre utazik az utolsó vizsgájára, azonban a motelből kijelentkezett, és a portásnak azt mondta, Londonba megy dolgozni. A nő állítólag becsekkolt a ferihegyi repülőtéren, majd nyoma veszett. A rendőrség két éve augusztusban lezárta a nyomozást, ezután a család által felfogadott magánnyomozó derítette ki, hogy Violetta nem lépett be Nagy-Britanniába.

Idén januárban a rendőrség döglött ügyek osztálya újranyitotta a nő aktáját, és Sopronba küldtek egy tapasztalt nyomozót. Május közepén azonban azonban az osztrák hatóságok értesítették a soproni rendőröket, hogy az Interpol által is keresett nő megkerült.

A nő a családjának azt üzente, nem szeretne velük találkozni, és azt sem tudják, hogy hol tartózkodik. "Igen rejtélyes ügyről van szó, amiben talán sosem látunk majd teljesen tisztán. ... Reméljük, jelentkezik majd a családnál is, de mi most annak is örülünk, hogy egyáltalán él" - nyilatkozta a Borsnak Violetta apja.

A rendőrség a lapnak úgy nyilatkozott, hogy a nő kérésére a hollétéről, valamint eltűnése körülményeiről nem adhatnak ki információkat. A körözést visszavonták, az ügyet lezárták.

Rovatok