Index Vakbarát Hírportál

Meglett az autós, akinek az M0-son borult el az agya

2016. május 30., hétfő 23:02

Hétfő délelőtt osztott meg a Facebookon Arnó egy posztot arról, ami a hétvégén történt vele az M0-son. A 13 ezer megosztásig jutott posztot – amihez csatolta a csúnyán összetört autójáról készült képeket – gyakorlatilag egy nyílt levélként fogalmazta meg, és az őt életveszélyes helyzetbe sodró autóshoz címezte. A sztorit először a 444.hu írta meg.

Arnóék most szombaton mentek az M0-son a külső sávban Csömör és az M3-as között a Megyeri híd irányába, amikor egy mögöttük haladó BOSCH céges Skoda elkezdett rájuk állni hátulról. Arnóék a visszapillantóban látták is a sofőr arcát, aki dühöngött, egyszerűen nem bírta elviselni, hogy „csak” 110-zel haladnak előtte. De furcsa mód nem azt választotta, hogy sávot vált, hanem dühöngött tovább, és folyamatosan nagyon közel haladt hozzájuk.

Később mégiscsak úgy döntött, hogy megelőzi Arnóékat, de nem bírta ki, hogy ne tegyen még valamit: az előzés után bevágott a megelőzött autó elé, és beletaposott a fékbe, amivel nemcsak hirtelen fékezésre, de az ütközés elkerülése miatt a kormány félrerántására is kényszerítette Arnóékat. Így ők megpördültek az úton, és a szalagkorlátnak csapódtak. Bár ezt nyilvánvalóan látta a skodás, mégsem állt meg, elhajtott a helyszínről. Arnó pedig azt írta: feljelentést tett a rendőrségen, de még arra is hajlandó, hogy visszavonja azt, csak derüljön ki, hogy vajon mi zajlott le a skodás sofőr fejében.

„A lelkiismereted megnyugtatása érdekében ajánlanék neked valamit: jelentkezz nálam! Ha tényleg akkora király vagy, mint amekkorának hiszed magadat, keress fel, üljünk le és beszéljük meg a dolgot normálisan. Csak szeretnék a szemedbe nézni és megkérdezni, hogy miért tetted ezt? Ígérem, ha nem leszel beszari, akkor még a feljelentést is visszavonom” – írta.

Telefonon kerestük meg a Bosch kommunikációs igazgatóját, hogy hallották-e a híreket, hogy tudnak-e valamit a balesetről, kiderült-e már számukra, hogy ki a sofőr. Délután már tudtak a hírről, Ficzere Ferenc azt ígérte, hogy ha sikerült kideríteniük, hogy ki volt az a sofőr, akkor visszajeleznek. Most este azt írta a cég kommunikációs igazgatója:

Sikerült az autó vezetőjét megtalálnunk, aki még a baleset napján felkereste az illetékes rendőrséget, és a mai napon a másik gépkocsi vezetőjénél is jelentkezett. Munkáltatóként a hivatalos vizsgálat lezárását megvárjuk.

Tehát a skodás sofőr elvileg mégis meggondolta ezt a dolgot jobban: vagy a lelkiismerete szólalt meg, vagy tartott attól, hogy a rendszám megjegyzésével, a kamerák felvételével előbb-utóbb úgyis megtalálnák, ezt nem tudjuk. Mindenesetre egy órája Arnó is posztolt Facebookon:

Az M0-s autóúton történt baleset margójára! Ebből is látszik, hogy hatalmas a közösségi média ereje és egy célzott írás hamarabb eljut a címzetthez, mint gondolnánk: jelentkezett a Skoda vezetője. A levelet csaknem 10 óra alatt több mint 6 ezren osztottátok meg, így feltételezem, hogy több tízezer emberhez jutott el a híre. Célom nem a bosszú, hanem az ügy korrekt rendezése, és tényleg szeretnék választ kapni kérdéseimre.

Arnó eredeti posztjában azt szerette volna tudni, hogy vajon mi játszódhatott le a skodás fejében, miután szándékosan balesetbe sodort egy autóst, majd elhajtott a helyszínről. 

„Két eset lehetséges:
- hazamentél, megsimogattad a gyermekeid fejét, majd öt perc magányodban elmerengtél azon, amit tettél,
- vagy esetleg elmentél este a barátaiddal sörözni, és büszkén elújságoltad nekik, milyen jól móresre tanítottál valakit az úton" − írta.

Rovatok