Index Vakbarát Hírportál

Kimaradt jelenetek: Orbán vidéki tévés interjúinak 7 legerősebb pillanata

2016. május 31., kedd 13:11

A miniszterelnök több tucat interjút adott vidéki tévéknek az elmúlt években. Ezek sosem voltak titkosak, csak éppen a helyi kábeltévék nézőin kívül szinte senki sem látta őket, az interneten pár ezres nézettségük van összesen. Végignéztünk Orbán 24 ilyen interjúját, a 400 perces nyersanyag lényegét pedig összefoglaltunk 4 percben. Sok szép pillanat kimaradt, mutatjuk külön-külön a legerősebbeket.

Cigánnyal jobb volt locsolni

A miniszterelnök 2015 áprilisában nyilatkozott az ajkai televíziónak. Néhány nappal húsvét után adta magát a kérdés, hogy volt-e locsolni. Orbán természetesen igennel felelet, majd elárulta, hogy régen, amikor "még cigány is volt, meg nóta is volt" jobban tetszett neki a locsolás.

Nem azért tartják, hogy lelkizzen

A miniszterelnök is ember, és bizony néha neki sem fenékig tejfel az élet. Orbán a 2014-es országgyűlési választások előtt Törökszentmiklóson állt meg egy pillanatra, és a T1 Televíziónak (A Kistérség Televíziója) bevallotta, hogy néha neki is jól esne, ha törődnének az érzelmeivel. 

Magyar foci: a sportújságírók is dolgozhatnának jobban!

Orbán 2014 őszén az önkormányzati választások előtt nyilatkozott a szolnoki tévének. A Fidesz simán vezetett a közvélemény-kutatásokban, nem véletlen, hogy a könnyed hangú beszélgetésben jutott arra is idő, hogy miniszterelnök elmondja, ki mindenki tehetne többet a magyar futballért. 

A sport fontosabb, mint az iskola

Szintén az önkormányzati választások előtt, és maradva a sportnál, a miniszterelnök a szombathelyi televíziónak fejtette ki hosszan, hogy szerinte mi a helyes gyereknevelés titka. Azt mondta Orbán, hogy a gyerekeit nevelő szülők legnagyobb támasza a sport. Mondhatta volna azt is, hogy az iskola mellett, de nem ezt mondta.

A kormány felelőssége, mi történik a kórházakban

Az egészségügyről manapság keveset beszél a miniszterelnök, de nem volt ez mindig így. Az országgyűlési választások előtt Nagykanizsán átadta a kórház egyik felújított részét, majd ezzel kapcsolatban beszélgettek vele a helyi tévében. Orbán felidézte, hogy mit ígértek a 2010-es választási kampányban az egészségüggyel kapcsolatban, és a felelősségi viszonyokat is világosan lefektette. 

Oké, akkor beszélgessünk őszintén a hatalomról

Gyűjtésünkben csak 2014 óta készült videókból válogattunk, az egyetlen kivételt a szentesi csatornának adott interjú, ami 2012-ben készült. Véletlenül sem becsmérelve, a riporter itt minden idők egyik legkomplexebb újságírói kérdését tette fel a miniszterelnöknek, aki a szokatlan felvetés hallatán, láthatóan fellelkesülve fejti ki alaposan, mit jelent számára a hatalom. 

Az erőszak talán túlzás

A miniszterelnök tavaly tavasszal a Modern Városok Program keretében járt Egerben, majd nyilatkozott a helyi tévének. Arról is kérdezték, mit kell tennie ahhoz, hogy jó helyre menjenek a fejlesztési források. A válasz: szelíd erőszakot kell alkalmazni. Orbán aztán kicsit árnyalta a képet, és bár polgármesterekről beszélt, nehéz nem úgy hallgatni, mintha nem saját hatalomgyakorlási módszereiről is beszélne közben. 

(Borítókép illusztráció: szarvas / Index)

Rovatok