Index Vakbarát Hírportál

Feszült, de nem erőszakos a helyzet a kiskunhalasi befogadóállomáson

2016. június 2., csütörtök 12:42 | aznap frissítve

Megint összegyűltek, kiabálnak, füttyögnek a migránsok a Kiskunhalasi Őrzött befogadó Központban - írja a halasmedia.hu. A lap szerint újra 200-250 külföldi gyűlt össze és jelszavakat skandálnak, miközben a készenléti rendőrség és a fegyveres biztonsági őrök biztosítják a terepet. Eddig nem történt semmilyen incidens.

"A helyszínen azt láttuk, hogy transzparenseket tettek ki, és alkalmanként a zárt terület hátsó részébe húzódnak. Dél előtt nem sokkal egy nagyobb csoport elindult ebédelni, néhányan viszont maradtak a korábbi helyükön. A bejáratnál keresztben áll egy csapatszállító mikrobusz, benne készenléti rendőrök ülnek. Egy másik egység távolabb álldogál. Ha az operatőrök, fotósok dolgozni kezdenek, akkor a külföldiek is belekezdenek a skandálásba és a füttyögésbe" - írta a lap tudósítója. 

A lap emlékeztet rá, hogy jelenleg közel félezren vannak a Kiskunhalasi Őrzött Befogadó Központban, közülük háromszázan vettek részt a demonstrációban. Három szószólójuk volt, azt követelték, hogy nyitott táborokba szállítsák őket és ügyüket gyorsabban intézzék. 

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda délután azt mondta az M1 műsorában: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem a menekültügyi őrizetesek kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. 

Rovatok