Index Vakbarát Hírportál

Esős hétvégénk lesz

2016. június 3., péntek 11:19 | aznap frissítve

Az OMSZ szerint pénteken a nap második felében többfelé számíthatunk zivatarokra. Helyenként rövidebb idő alatt jelentősebb mennyiségű (15-30 mm) csapadék is hullhat, akár 40-60 km/órás széllel, esetleg kisméretű jég is hullhat - figyelmeztetést azonban nem adtak ki. 

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton és vasárnap gyakran törnek majd magasra a gomolyfelhők, melyekből többfelé kell készülni záporokra, zivatarokra - főként a középső országrészben. Hevesebb zivatarok is kialakulhatnak, melyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos erejű szél társulhat. Fázni viszont nem fogunk, az enyhe hajnalokat követően délutánonként 22-28 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Hétfőn megélénkülő északi-északkeleti széllel szárazabb levegő áramlik térségünkbe, már csak a Dunántúl középső részén és délnyugaton fordulhat elő újabb zápor, zivatar, máshol a napsütés mellett csapadéktól már nem kell tartani, 24-28 fok körül alakul a hőmérséklet. 

Az OMSZ szerint jövő szerdáig nem valószínű újabb csapadék, csütörtökön viszont az ország középső részén ismét kell számítani záporra, zivatarra. 

Rovatok