Index Vakbarát Hírportál

Kamu luxusórákat hagyott csak maga után Tarsoly

2016. június 6., hétfő 06:31 | hét éve frissítve

A Quaestor-vezér Tarsoly Csaba a lebukása után két héten keresztül még szabadlábon volt. Ez volt az az időszak, amikor egy éjjel a villájánál teherautókba hordták a holmikat a szomszédok szerint. Tarsoly csak luxusóra-kollekcióját hagyta hátra. A tizennégy darabos kollekció a legdrágább luxusmárkákból állt, volt Breitling, Rolex, Phillipe Patek is köztük. Csakhogy az óraszakértő kiderítette, hogy ezek az órák egytől egyig olcsó utánzatok - írja a Blikk a nyomozati anyagokra hivatkozva.

Tarsolynak és feleségének volt egy XII. kerületi háza is, kétezer négyzetméteres telken, amely több százmilliót is érhet. Ezt a botrány kirobbanása után nem sokkal átjátszották az ismerősöknek, a nyomozó hatóságok szerint azért, hogy meghiúsítsák a vagyonelkobzást. A Blikk szerint azonban az ingatlant így is zár alá vették.

A lap emlékeztet rá, hogy Tarsoly bankszámláján a letartóztatása idején csak pár millió forint volt, miközben a nyomozás adatai szerint összesen több mint 1 milliárd forint készpénzt vett ki a Quaestor házi pénztárából. Természetesen a nyomozók is feltették a kérdést, hogy mit csinált a pénzzel. Tarsoly azt válaszolta, hogy Győrbe vitte le. Az ügyész visszakérdezett, hogy miért neki kellett vinnie a pénzt: "Ön biztonsági őrként funkcionált?" "Mert én voltam a cégcsoport tulajdonosa. Nekem a szerdai nap volt Győrben, az volt a legegyszerűbb, ha én elvittem magammal pénzt" - vallotta Tarsoly, aki azután elmondása szerint odaadta a pénzt a győri ügyvezetőknek, a „többi dolgot ők bonyolították le”. Ennél életszerűbb, hogy a pénzt külföldre vitte. 

Rovatok