Index Vakbarát Hírportál

Nem törődik bele támadója ítéletébe a lúggal leöntött nő

2016. június 6., hétfő 06:46

A bíróság négy évre ítélte első fokon dr. B. Krisztiánt, aki a vád szerint maradandó károsodást okozva maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét. A volt kórházigazgató 2,5 év múlva szabadulhatna is a börtönből, az áldozat nem nyugszik, szerinte támadója enyhe ítéletet kapott. 

Ez egy nagyon kedvező ítélet Krisztiánra nézve, öt évre tiltották el a foglalkozásától, jelen állás szerint ő majd rég praktizálhat, amíg nekem még mindig műtétekre kell járnom - nyilatkozta a nő Borsnak. Beszélt arról is, hogy műtétre készül, nem tudja, valaha is helyrejöhet-e. "Idegileg is megvisel ez a helyzet, csak az nyugtatna meg, ha másodfokon is elítélnék őt, és a tettéhez mért ítélet születne".

Renner és ügyvédje szeretné elérni, ha az ügy minősítését is megváltoztatná a másodfokú bíróság. "Ezenkívül azt is szeretnénk elérni, hogy a támadómat előzetes letartóztatásba helyezzék. Most szabadlábon van, holott már egy elmarasztaló ítélet született ellene. Szerintünk egyértelmű, hogy fennáll a szökés veszélye" - mondta a lapnak.  

A Budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatójaként dolgozó vádlott 2013. március 12-én reggel sisakban és maszkban támadt az áldozatra, betuszkolta a lakásba, leteperte, megkötözte, majd injekciós tűvel fájdalomcsillapító és nyugtató keveréket adott be neki. Levetkőztette, maró lúggal leöntötte a nemi szervét, majd a fürdőszobában kamillás teával mosta le a sebet, végül betakarta. A bíróság szerint az elkövetés módja komoly szakértelemre vall. A vádlott egyébként Mikola István volt egészségügyi miniszter rokona - jegyzi meg a Bors. 

Rovatok