Index Vakbarát Hírportál

Apokaliptikus vihar csapott le az országra, fák dőltek ki

2016. június 15., szerda 15:27 | aznap frissítve

A délnyugat felől érkező nedves, labilis légtömeg miatt nyugat, délnyugat felől sokfelé számíthattunk zivatarokra szerdán. Ezeket sok helyen felhőszakadás, jégeső kísérte - írja az Időkép.hu. Először a Tiszántúlon állt össze zivatargóc szerdán, a gócokat erős villámtevékenység kísérte. Később a Duna felé is heves zivatarok tomboltak.

Ön is látta?

Budapestet délután két óra körül érte el a hangos dörgésekkel, óriási széllel és heves monszunesővel tarkított vihar.

A Várnál így söpört végig:

Korábban Hajdúszováton becsapott a villám a munkahelyem közvetlen közelében, utána nem működött a vezetékes telefonszolgáltatás.

Kabáról azt írták, hogy még a poharak is beleremegtek, akkora vihar csapott le rengeteg villámmal és hatalmas mennyiségű esővel.

Kápolnásnyékről, Nyíregyházáról, Mocsáról és Mezőnyárádról jégesőt jelentettek. Székesfehérváron pedig ne lehetett látni az esőtől.

Amikor ideért a vihar, Óbudán, a Flórián térről nem lehetett látni a Hármashatárhegyet, a madarakat összevissza csapdosta a levegőben a szél, és dézsából öntötték az esőt. A BKK arról adott hírt, hogy egy fa kidőlése miatt nem érinti a 34-es busz a Czetz János köz nevű megállót. A 220-as busz is terelt útvonalon közlekedett nem érinti a Leiningen Károly utca megállót fakidőlés miatt.

Délután fél négyre elvonult a vihar Budapest felől.

Tizenöt riasztás

Tizenöt helyre riasztották a fővárosi tűzoltókat a szerdai vihar miatt, jellemzően fákat döntött ki, öles faágakat szakított le a szél - közölte a katasztrófavédelem.

A III. kerületi Attila utcában vélhetően villám csapott egy hotel reklámtáblájába, a tábla az úttestre és a járdára zuhant. Szintén a III. kerületben, a Szentendrei úton egy fa dőlt az úttestre.

Az I. kerületi Lovas utcában egy terebélyes faág zuhant egy parkoló autóra. A II. kerületi Törökvész úton ugyancsak egy autót rongált meg egy kidőlt fa.

Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, és Csongrád megyében számos esethez riasztották a tűzoltókat, mert számtalan helyen dőlt fa az utakra, és vezetékekre, volt ahol reklámtábla rongálódott meg.

Rovatok