Index Vakbarát Hírportál

9 év börtönt kapott a gólyatábori erőszakoló

2016. június 22., szerda 11:02 | aznap frissítve

Jogerősen kilenc év börtönre ítélte a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla szerdán K. Szilárdot, aki 2014 nyarán az ELTE Tanító- és Óvónőképző Karának fonyódligeti gólyatáborában megerőszakolt egy lányt, tudósít az MTI.

A 40 éves férfi ügyében a táblabíróság helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék tavaly novemberi ítéletét, amely az első fokon eljáró Fonyódi Járásbíróság által 2015 júniusában kiszabott hét és fél éves büntetést kilenc évre súlyosbította.

A 2014 szeptembere óta előzetes letartóztatásban lévő vádlott fotósként dolgozott a gólyatáborban, ahol a vád szerint 2014. augusztus 30-án kora hajnalban megtámadta, fojtogatta, ököllel verte, megöléssel fenyegette és megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót.

A történtekről több mint 100 fotót készített, ezekkel akarta később zsarolni áldozatát. A fotós a szobájába visszatérve kivette a memóriakártyát a gépéből. A rendőrök ezt nem is vitték volna el, ha a táborban lévők nem figyelmeztetik őket erre. A másod- illetve harmadfokú ítélet azért lett súlyosabb, mert az SD-kártya így nemcsak magára a szexuális erőszakra lett bizonyíték, de legalább két további bűncselekményre is, mivel a fotók a lány engedélye nélkül készültek és egy zsarolás eszközei voltak.

A megerőszakolt lány a Hvg.hu-nak adott interjúban mondta el a történetet. A gólyatábor első estéjén tartott bulin egy csoporttársát kereste, akkor futott össze a fotóssal. A lánynak az ezután történtek kiestek. A tábor focipályáján tért magához. A fojtogatás miatt oxigénhiánytól küszködött, a szeme bevérzett, az egész álla lila volt, a nyakán jól látszott egy nagy tenyérlenyomat.

K. Szilárd tavaly nyáron interjút adott a TV2 Tényeknek, akkor azt mondta, szerinte az ő tetténél sokkal durvább dolgok történnek a gólyatóborokban, csak azok nem kerülnek napvilágra, ráadásul az ő értelmezésében nem is történt erőszak.

K. Szilárdot 1996-ban egyszer már elítélték erőszakos közösülés miatt, akkor 5 év börtönt kapott.

Rovatok