Index Vakbarát Hírportál

Eszméletlen, félmeztelen nőt találtak a belvárosban a fociünneplés után

2016. június 23., csütörtök 11:27 | aznap frissítve

Alul meztelen, eszméletlen fiatal nőt találtak járókelők ma hajnalban a Wesselényi és a Kertész utca sarkán (cikkünk első verziójához képest pontosítottuk a helyszínt). Mint az egyik szemtanú az Indexnek elmondta: épp az Eb-meccs utáni ünneplésről tartottak hazafelé, amikor éjfél után nem sokkal meglátták a parkoló autók között, kicsavart testtartásban fekvő nőt. 

A fiatal nőn alul nem volt ruha, bugyija az egyik bokáján volt, és felső ruházata is tépett volt. Úgy feküdt az autók között, mintha ülő helyzetből dőlt vagy döntötték volna a járdára. Lélegzett, de a kérdésekre nem reagált. 

A járókelők hívni kezdték a mentőket, de amikor megláttak két arra járó rendőrt, odahívták őket, így ezután már a rendőrök értesítették a mentőket. A járőrök nagyon rendesek voltak, mondta a szemtanú. Letakarták a nő meztelen testét, lámpával a szemébe világítottak, megnézték a pulzusát, közben az egyik fogta a fejét. A rendőrök többször is a mentőkre telefonáltak, mert úgy érezték, a nő légzése és pulzusa gyenge. 

Amikor kiértek a mentősök és megvizsgálták a nőt, a szemtanú elmondása szerint az egyik mentős azt mondta: nőgyógyászati vizsgálatra is szükség lesz.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kérdésünkre azt válaszolta, hogy a járőrök a szükséges intézkedéseket megtették, és intézkedtek a személy kórházba szállítására.

Az üggyel összefüggésben a BRFK VII. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt indított nyomozást, egyben vizsgálják, hogy más bűncselekmény megvalósult-e.

Később a rendőrség azt írta az Indexnek: Ismeretlen tettes ellen indult eljárás a Btk. 178. § (6) bekezdésébe ütköző és aszerint minősülő kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatásra a szakértői vélemény függvényében kerülhet sor. A rendőrség a folyamatban lévő nyomozásról bővebb tájékoztatást nem kívánt adni.

Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy a beteget eszméletlen állapotban találták, ezért azonnal elvégezték a szükséges beavatkozásokat (légútbiztosítás, oxigén és infúzió adása) és kórházba szállították. A körülmények tisztázása a rendőrség feladata.

A szemtanú még elmondta: amikor meglátták a földön fekvő nőt, a közelében egy fiú telefonált. Megkérdezték, hogy ismeri-e, amire a fiú azt válaszolta, hogy nem. Megkérdezték azt is, hogy ugye a mentőket hívja, de a fiú erre is nemmel válaszolt. Furcsa volt számukra ezután, hogy amikor a mentők kiértek és elkezdték vizsgálni a nőt, ugyanez a fiú elkezdett kíváncsiskodni és aggódni, hogy mi történt. 

A nő mellett az autó alatt volt egy nejlonszatyor és a táskája is. A szemtanú feltételezése szerint akár az is történhetett, hogy itt dobták ki egy autóból. A rendőrök pénztárcát és iratokat nem találtak a táskában, de az eszméletlen nő mobiljáról fel tudták hívni az anyját. 

Rovatok