Index Vakbarát Hírportál

Az Eb-n végrehajtott esetleges merényletre figyelmeztet a TEK

2016. június 23., csütörtök 09:55

A Terrorelhárítási Központ a partnerszolgálatok adataira hivatkozva arra figyelmeztet, hogy az Európa-bajnokság alatt, a következő csaknem három hétben szélsőséges csoportok nagy eséllyel követhetnek el terrorcselekményeket a stadionokban, a szurkolói zónákban vagy forgalmas és nagy tömegek által látogatott csomópontokon. 

A terrorelhárítás MTI-hez eljuttatott közleményében arra kéri a kint drukkoló magyarokat, hogy tartsák be a szurkolói zónákban, a stadionokban, illetve a közterületeken érvényes rendszabályokat, valamint működjenek együtt a helyi biztonságért felelős hatóságokkal. Ha elhagyott csomagot vesznek észre, vagy gyanúsan viselkedő személyeket látnak, azonnal szóljanak a közelben lévő rendőröknek, rendfenntartóknak vagy értesítsék a hatóságokat.

Arra kérnek mindenkit, olvassák el az ajánlásokat arról, hogyan viselkedjenek egy esetleges támadás alatt.

A szervezet figyelmeztetése nem jelenti azt, hogy valóban lesz merénylet, hasonló közleményt az Európa-bajnokság elején is kiadtak. Azután, hogy egyszer elmondták, nincs információjuk terrorfenyegetettségről, miközben Lázár János miniszter és François Hollande francia elnök is elmondta, nagy a valószínűsége annak, hogy szélsőségesek merényletre készülnek az eseményen. Az óvatosság tehát semmiképpen nem árt.

Rovatok