Index Vakbarát Hírportál

Seszták Miklós nem 9,8 millióért bérel irodát

2016. június 24., péntek 09:47 | aznap frissítve

UPDATE:

Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a leghatározottabban visszautasítja a Bors állítását, mely szerint 9.8 millió forintért bérel irodát. A valóság a cikkben írtakkal szemben az, hogy dr. Seszták Miklós kizárólag 2016. áprilisa óta bérel irodahelyiséget a törvényi előírások szerint. A havi bérleti díj – mely a rezsit is magába foglalja – nettó 204 ezer forint. Ez azt jelenti, hogy 2014-től összesen 612.000 forint került kifizetésre irodabérlés jogcímén. A nemzeti fejlesztési miniszter a szükséges jogi lépéseket, a Bors cikke miatt megteszi - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. 

Az eredeti cikkünk a Bors alapján:

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek 1,6 millió forintért, a KDNP-s Seszták Miklós fejlesztési miniszter pedig évi 9,8 millióért bérel irodát. Dúró Dóra 4,7 milliós, az MSZP elnök-frak­cióvezetője, Tóbiás József 5,6 milliós irodát bérel - tudta meg a Bors

Az üzemanyagkártya és a lakhatási támogatás mellett az Országgyűlés Hivatala a képviselők által fenntartott irodákat is finanszírozza. A törvény biztosítja a komfortot és a kényelmet, a vonatkozó jogszabály szerint egy iroda magában foglalja az irodai berendezést és felszerelést és az összes rezsikiadást, a telefon- és internetszolgáltatást, akár a kábeltévét is - írja a cikk. 

Az irodabérlésre költhető havi keret havi 374 ezer forint. Az Országgyűlés Hivatala határozatlan idejű szerződéseket köt a képviselők által megjelölt intézményekkel, cégekkel vagy személyekkel.

Rovatok