Index Vakbarát Hírportál

Megkínoztak egy magyar párt Ukrajnában

2016. június 24., péntek 09:05

Egy 22 éves magyar nőt és 26 éves barátját túszul ejtették és megkínozták a Kijev melletti Brovariban, írja a Bors.

A pár látogatóba érkezett egyik ismerősükhöz, azonban a házigazda egyik barátja ellopta a lány telefonját, és amikor ez kiderült, dulakodás kezdődött. A verekedésben leesett a földre egy amúgy meghibásodott tévé, és a házigazda előbb két-, majd négyezer eurót (1,3 millió forintot) akart ezért kérni a magyar pártól, és nem hitte el, hogy nincs náluk ennyi készpénz.

Mindenünket elvették, majd összeverték a barátomat, engem pedig egy másik szobába vittek. Azt akarták, hogy utaljam át nekik a pénzt a bankkártyámról. Zsinórral odakötöztek egy székhez, majd egy zacskót húztak a fejemre, amit a nyakamnál el is kötöttek egy kábellel. Azt hittem, megölnek

– mondta el a lány a lapnak.

Miután a zacskót levették Eszter fejéről, a szeme előtt nyomtak fegyvert a párja fejéhez, a lánynak pedig egy injekciós tűvel beadtak valamit, amitől elájult. Másnap tért magához, és kihasználva, hogy egyedül hagyták, kimenekült a házból. Egy arra haladó buszt állított meg, az utasoktól kért segítséget. Barátját másnap engedték el a túszejtők.

A lány feljelentést tett az ukrán rendőrségen, majd itthon is bejelentést tett a kint kapott jegyzőkönyv alapján. A pár attól fél, hogy Ukrajnában nem fognak komolyan foglalkozni az ügyükkel, mivel az ottani törvények szerint mindez csak garázdaságnak számít.

Rovatok