Index Vakbarát Hírportál

26 kilométeres dugó van az M1-esen

2016. július 5., kedd 10:11

Az osztrák hatóságok szúrópróbaszerűen ellenőrzik a tehearutókat Hegyeshalomnál és Sopronnál, ezért az M1-esen közel 26 kilométeren torlódnak a kamionok, az autósor 10 kilométeres. A 84-es úton nagyjából 1 kilométeres szakaszon áll a forgalom. Itt a személyautókat is ellenőrzik. Abdánál baleset miatt kora délutánig lezárták a Hegyeshalom felé haladó sávokat az M1-esen. Hegyeshalomnál az osztrák oldalon is feltorlódtak a kamionok.

Tóth Gabriella, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden délelőtt közölte az MTI-vel, Hegyeshalomnál a teherautóknak mintegy hat órát kell várniuk az Ausztriába történő belépésnél, Sopron és Kelénpatak (Klingenbach) között a várakozási idő egy óra. 

Az M1-esen a teherautók ellenőrzése miatt a személyautók is lassabban haladhatnak. Sopronnál a főúton mintegy 600 méteren torlódnak: itt majdnem fél órát kell várni az átlépésre.

Abdánál egy teherautó és személyautó ütközött. A balesetnek egy sérültje van. A szóvivő közölte, az autósoktól továbbra is azt kérik, hogy indulás előtt mindenképp tájékozódjanak a rendőrség honlapján a Határinfo nevű aloldalon.

Olvasóink jelezték, hogy az Ausztria felől is megnőtt a belépési idő Hegyeshalomnál. Már a határ előtt 10 kilométerrel állnak a kamionok, kiterelik őket a forgalomból. 

Rovatok