Index Vakbarát Hírportál

38 éves férfi, 60 éves asszony és egy rablás. Kit vittek el a rendőrök?

2016. július 6., szerda 07:07

Ha egy bűnügyi hírbe (na jó, rendőrségi közleményben) rablásról, 38 éves férfiról és 60 éves asszonyról van szó, olyan egyértelműnek tűnik a forgatókönyv, mint ha a politikus, vállalkozó, kenőpénz szavak szerepelnének előttünk.

De mint az absztrakt művészet vagy a kereskedelmi tévék reggeli műsorai, néha maga az élet is hajlamos erőszakot tenni a valóság észszerű szabályain, és kirántja alólunk a megszokások gránitszilárdságú talaját. Legutóbb, hétfő éjjel Nyíregyházán esett meg, hogy a létezés minimum 90 fokkal kifordult önmagából.

Igen, hogy a címben feltett kérdést megválaszoljam (bár mostanra nyilván már megválaszolta ön is magában, drága olvasóm): a 60 éves asszony volt a rabló, a 38 éves férfi pedig az áldozat. És innentől adjuk át az elbeszélés menetét a Hemingway-i szikár leírások nagymesterének, a police.hu-nak (Rablás Nyíregyházán, részlet):

„Rablás és súlyos testi sértés miatt folytat büntetőeljárást [a nyíregyi rendőrség] H. Istvánné 60 éves nyíregyházi lakos ellen. A nő 2016. július 4-én 22 órakor bement egy 36 éves nyíregyházi férfi házába, akit egy bottal bántalmazni kezdett, majd nadrágja zsebéből készpénzt tulajdonított el, és távozott a helyszínről.”

A közleményből kiderül, hogy a férfi súlyos sérüléseket szenvedett a támadásban. A másnap tett feljelentése nyomán a nőt néhány órán belül elfogták, előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették.

Rovatok