Index Vakbarát Hírportál

Megvan Novák Előd utódja

2016. július 12., kedd 11:14

A Jobbik múlt heti, hivatalos döntését követően Farkas Gergely, a Jobbik frakcióvezető-helyettese jelentette be mai sajtótájékoztatóján, hogy ki lesz Novák Előd utódja a párt parlamenti frakciójában. A választás Pintér Tamás dunaújvárosi jobbikos önkormányzati képviselőre esett egy többkörös, személyes meghallgatásos kiválasztási folyamat végén. Az új frakciótag szeptember közepén teheti le az esküjét.

Pintér a rövid sajtótájékoztatón félig papírból olvasta fel bemutatkozását, ahol a korrupció elleni harc mellett az oktatást, azon belül a szakképzést nevezte meg szakterületeként. Tíz másodpercnyi bizonyíték, hogy a Jobbik egy Novák Elődnél is izgalmasabb figurát küld a parlamentbe:

A Magyar Idők már korán reggel megírta az új frakciótag személyét. A lap azt írta, az új tagról a párt Békés megyei elnöke beszélt egy szarvasi lapnak, több alkalmas jelölt közül döntöttek végül Pintér mellett.

A Jobbik áprilisban jelentette be hivatalosan, hogy a párt elnöke, Vona Gábor nem fogja támogatni három alelnök indulását a tisztújító kongresszuson, köztük Novák Elődét. Kisebb nyilatkozatháború után Novák végül már nem is indult az alelnöki pozícióért, a dolog azonban nem állt itt meg.

Júniusban Vona kérésére a parlamenti frakció is szavazott Novákról, és 18 igennel, 4 nemmel, 2 tartózkodás mellett megszavazták Novák kizárását a frakcióból. A döntés után Novák maga mondott le képviselői mandátumáról.

Rovatok