Index Vakbarát Hírportál

Nem emelik a magyarországi terrorfokozatot

2016. július 15., péntek 17:54

A Terrorelhárítási Központban (TEK) ülésezett a Terrorellenes Koordinációs Bizottság, és megállapította, hogy "a rendvédelmi szervek műveleti, valamint partnerszolgálati együttműködés keretében szerzett, a terrorizmusra és terrorcselekményekre vonatkozó információk alapján nem indokolt a 2016. március 29. óta Magyarország egész területén hatályban lévő 3-as (közepes) terrorfokozat megváltoztatása" - közölte a TEK.

A bizottság álláspontja szerint Magyarország veszélyeztetettségének növekedése nem valószínűsíthető a legkevesebb 84 halálos áldozatot követelő terrorcselekmény után sem.

A TEK közleménye szerint a 3-as (közepes) fokozat akkor rendelhető el, ha az ellenőrzött vagy részben ellenőrzött információk a fenyegetettség szintjének növekedésére utalnak vagy az Európai Unió, illetve a NATO tagállamában, vagy a szomszédos államok valamelyikében terrorcselekményt követtek el, amelynek hatásaként Magyarország fenyegetettségének növekedése valószínűsíthető, de magasabb fokozat bevezetése nem indokolt.

A fokozatot mindaddig fenn kell tartani, amíg Magyarország veszélyeztetettsége - nagy valószínűséggel - nem zárható ki.

Rovatok