Index Vakbarát Hírportál

Szakad az eső az egész országban

2016. július 16., szombat 10:34

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel frissítette veszélyjelzését, eszerint már csak Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében várható, hogy négyzetméterenként 50 liter eső zúduljon le - ott továbbra is piros riasztás van érvényben (korábban 8 megyére volt érvényes a piros figyelmeztetés).

Az ország többi részére narancssárga figyelmeztetés vonatkozik, ez azt jelenti, hogy ott négyzetméterenként 30 liter eső eshet le egy nap alatt. Az erős széllökések miatt is elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés van érvényben.

Szombaton több hullámban várható intenzív csapadék, ami egyre inkább kelet felé tolódik. Napközben a legmagasabb hőmérséklet mindössze 15-25 fok között alakulhat.

Vasárnap kezdetben többnyire esős és borult idő várható, késő délutántól mérséklődik a csapadék, 16-22 fok lesz. Az eső miatt az északkeleti országrészben továbbra is első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben, mivel 20-30 liter eső lezúdulása várható egy nap alatt.

A mostani előrejelzések szerint hétfőre felszakadozik a felhőzet, napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, bár elszórtan még várható zápor, zivatar. Hajnalban 13-18, napközben 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Rovatok