Index Vakbarát Hírportál

Mérgező anyag kerülhetett a városligeti tóba

2016. július 19., kedd 11:35 | aznap frissítve

A Liget Budapest a Facebook oldalán hétfőn késő este közölte, hogy

feltehetőleg ismeretlen eredetű mérgező anyag került a Városligeti tó vizébe. A Városliget Zrt., a rendőrség, a Csatornázási Művek és a Katasztrófavédelem szakembereivel közösen a helyszínen azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, hogy mihamarabb elhárítsák a veszélyt.

Azt kérik az emberektől, hogy tartózkodjanak a tó használatától és ne engedjék be a vízbe a kutyákat sem.

Sághi Attila, a Liget Zrt. műszaki igazgatója az Indexnek azt mondta,  csak annyit tudnak egyelőre, hogy a kacsák elkezdtek elpusztulni, ezért vizsgáltatják a vizet. Arról nincs szó, hogy a Liget Zrt. bármilyen anyagot a tóba juttatott volna, így az ügyben inkább a tavat fenntartó Főkert lesz az illetékes. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-nek azt mondta, hétfőn mintát vettek a vízből, jelenleg várják a vizsgálati eredményeket.

Az Index megkereste a rendőrséget az ügyben, amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük a cikket.

Frissítés: A rendőrség délután fél kettőkor kérdésünkre közölte, hogy hétfő délután 5 óra körül kaptak bejelentést arról, hogy a tóban feltehetően vízszennyezés van és pusztulnak az állatok. A rendőrök megállapították, hogy a tóban valóban több vadkacsa elpusztult. Az eset tisztázása érdekében feljelentést kiegészítést rendeltek el.

Rovatok