Index Vakbarát Hírportál

100 milliót keresett a magyar lányokat futtató banda

2016. július 21., csütörtök 06:38 | aznap frissítve

A Nemzeti Nyomozó Iroda vádemelést javasol az ellen a bűnözői csoport ellen, amely magyar lányokat futtatott  Svájcban, Németországban, Hollandiában, Belgiumban és Dubajban, írja a Police.hu 

A Nemzeti Nyomozó Iroda már másfél éve figyelte a csoportot. 2014. október 21-én hajnalban egy benzinkútnál fogták el a szervezet hat tagját.   

Bűnszervezetet számolt fel a rendőrség

A jól szervezett csoport Nyugat-Európába szállított 20-25 év közötti fiatal magyar lányokat. A nők bordélynegyedekben dolgoztak, jövedelmük jelentős részét elvették tőlük. 2014 januárjától Dubajba is kiterjesztették tevékenységüket, ahová három fiatal magyar nőt vittek prostituáltnak.

A nyomozók a gyanúsítottaktól több nagy értékű autót, értékes műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le, és több ingatlant zár alá vettek.

A bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el a lányoktól. A több éven át tartó nyomozás során a rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el.  

A nyomozást a napokban fejezték be, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségnek.  

Rovatok