Index Vakbarát Hírportál

Kiürítette a rendőrség a Keleti pályaudvart

2016. július 25., hétfő 10:31 | aznap frissítve

Hétfőn délelőtt fél tízkor a rendőrség lezárta a Keleti pályaudvar csarnokát, majd tíz órakor a pályaudvar teljes területét, írja a Mávinform. Budapest-Keleti pályaudvar ezért ideiglenesen nem indított és nem fogadott vonatokat.

A rendőrség az Index kérdésére közölte, hogy

9 óra körül a Keleti pályaudvaron szolgálatot ellátó rendőrjárőrt egy vasútőr értesítette, hogy elhagyott csomag van a Keleti pályaudvar nagycsarnokában. A rendőrség intézkedett a csomag tűzszerészeti átvizsgálására, amelynek idejére lakosságvédelmi intézkedésre került sor.

A Mávinform közölte, hogy a rendőrség háromnegyed 11 után feloldotta a pályaudvar lezárását, így ismét indítanak és fogadnak vonatokat. Mint közölték, az intézkedés miatt jelentős késések várhatóak. Azt tanácsolják az utasoknak, hogy az aktuális helyzetről a www.mavcsoport.hu címen és a Vonatinfó alkalmazáson, illetve a MÁVDIREKT információs vonalán, a +36 1 3 49 49 49-es telefonszámon tájékozódjanak.

Úgy tudjuk, hogy a gyanús csomagban egy hangszórót találtak a rendőrök. Hivatalosan azonban csak annyit közöltek, hogy "robbantásra alkalmas eszközt, illetve robbanóanyagot a tűzszerészek nem találtak."

Olvasóink szerint a pályaudvar előtt álló emberek tanácstalanok voltak, mert nem kaptak hivatalos közlést az eseményekről. A helyszínen sem a rendőrök, sem a MÁV emberei nem tájékoztatták őket, így nem tudták, miért volt lezárva a pályaudvar, és mikor indulhatnak el a vonatok.

Rovatok