Index Vakbarát Hírportál

Leragasztja a kormány kvótás plakátjait az Együtt

2016. augusztus 1., hétfő 13:21

Nem fogadjuk el az embertelenséget, nem fogadjuk el Orbán Viktor Európa-ellenes politikáját, üzente Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke, aki hétfőn jelentette be a párt új akcióját.

Ennek lényege, hogy nem letépik, hanem leragasztják a saját hirdetéseikkel a kormány kvótanépszavazásra mozgósító plakátjait. Ezeket ugyanis Szigetvári "hazug és félelemkeltő menekültellenes" plakátoknak tartja.

A párt bojkottálja az október 2-i népszavazást, így Bojkott 2016 néven indítja a kampányt, a plakátokra azt a szöveget ragasztják:

A menedékkérő nem ellenség. Ne szavazz Európa ellen.

Mi Merkellel és Ferenc pápával értünk egyet, írta ki a Facebook-oldalára is Szigetvári, aki jelezte, hogy országos akció a plakátok leragasztása. "A kormány nem akarja megoldani a menekültproblémát, nem akar együttműködni senkivel sem, és közben elfogadhatatlan módon hergel Európa ellen" - írta Szigetvári a közleményében.

Jogellenesnek tartja a Fidesz

A népszavazásról tartott sajtótájékoztatót hétfő délután Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettes, ahol azt mondta: a kampányplakátok letépése, leragasztása jogellenes magatartás, felelős politikus erre senkit sem biztathat.

Gulyás Gergely szerint a baloldal mindent megtesz a népszavazás ellehetetlenítéséért, és továbbra sem adta fel bevándorláspárti álláspontját.

Gulyás felszólította a bojkottot hirdető pártokat, hogy a baloldal foglaljon állást: igen vagy nem, támogatják vagy ellenzik azt az európai bizottsági javaslatot, amely Magyarország esetében is kötelezővé tenné a kényszerbetelepítést.

Rovatok