Index Vakbarát Hírportál

Idén egy új helyszínről is lesz tűzijáték

2016. augusztus 15., hétfő 16:02

Megkezdődött az augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték rakétáinak telepítése – jelentették be a szervezők hétfőn Budapesten, a Citadellánál tartott sajtótájékoztatón. Idén új helyszínről, az Erzsébet híd északi járdájáról is lőnek majd fel tűzijátékot – írja az MTI.

A A 140 millió forintból szervezett tűzijáték az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti rakpartszakaszokról nézve lesz a leglátványosabb – mondta Szabó László, a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) főigazgatója. Főleg a Vigadó előtti területet, a budai oldalon pedig a Várkert Bazárt ajánlják a szervezők. Szabó szerint 10 százalék esélye van annak, hogy esni fog szombaton.

Biztonságos és látványos is lesz

Az ünnep biztonságos lebonyolításáért az Operatív Törzs felel, amely folyamatosan figyelemmel követi az eseményeket, és szükség esetén a törzs vezetője dönthet valamelyik program, akár a tűzijáték leállításáról is. Ha erre kerülne sor, a tűzijáték egyetlen gombnyomással leállítható, akár bizonyos részeit is meg tudják állítani.

Lupsán István, a Pyro-1 Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hagyományoknak megfelelően 21 órakor kezdődő, több mint 25 perces tűzijáték összesen 21 ezer látványeffektet tartalmaz. Ebben az évben a Lánchíd déli járdájáról, a Gellért-hegyről, illetve a Dunáról három pontonról és egy új helyszínről, az Erzsébet híd északi járdájáról is lőnek majd fel tűzijátékot. A Citadellán szombaton kezdték meg a telepítést, emiatt csütörtöktől a Lánchídon és az Erzsébet hídon részleges forgalomkorlátozásokra is készülni kell.

A programok

Az ünnepi programok miatti forgalomkorlátozásokról és menetrendváltozásokról szerdán külön sajtótájékoztatót fognak tartani.

Rovatok