Index Vakbarát Hírportál

Dílert fogtak Kőbányán

2016. augusztus 18., csütörtök 09:26

Egy 54 éves budapesti férfit vett őrizetbe a rendőrség, aki tizedik kerületi, Gyömrői úti lakóházban rendszeresen árult kristályt és speedet, írja a Police.hu.

K. Istvánt kedden délelőtt, fél tizenkettő körül fogták el kőbányai otthonában, ahol a házkutatás során a rendőrök 430 gramm kristályt és speedet, több mint 4,5 millió forintnyi készpénzt, illetve Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket (18 csomag rágótablettát, 5 levél 100 milligrammos tablettát és 31 doboz zselés állagú szert) találtak és foglaltak le.

K. Istvánnal szemben kábítószer-kereskedelem és egészségügyi termék hamisításának megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. A rendőrség a férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Hevesen is terjesztőket fogtak

Közben Hevesen is elfogtak egy 37 éves nőt és egy 38 éves férfit, akik egy új pszichoaktív anyagot árultak. B. Gézát és M. Klárát kedden este igazoltatták egy közúti ellenőrzés alkalmával, amely során a férfinél fehér színű, por állagú, új pszihoaktív gyanús anyagot találtak.

Az otthonukban tartott házkutatáskor további, fehér színű és kristályos anyagot, valamint terjesztéshez szükséges eszközöket találtak a rendőrök. A gyanú szerint hónapok óta kereskedtek a szerrel. A rendőrök őrizetbe vették és kihallgatták őket, továbbá előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Rovatok