Index Vakbarát Hírportál

Orbán: Baj van velünk, magyar férfiakkal

2016. augusztus 22., hétfő 10:39 | aznap frissítve

Orbán Viktor hat magyar aranyérmet várt a nyári olimpián, ehhez képest nyolcat szereztünk. A miniszterelnök a Blikknek Rio de Janeiróban azt mondta, eredetileg is megvolt benne az az érzés, hogy mindegyik érmet nők fogják szerezni.   

Nos, nyolcat szereztünk és hetet nőt hoztak, úgyhogy valami baj van velünk, magyar férfiakkal. Nem tudom mi, de önvizsgálatot kell tartanunk.

A miniszterelnök bízott abban, hogy az öttusázó lányok is nyernek, mert nekik régóta szurkol. Szerinte az öttusa méltatlanul elhanyagolt sportág, pedig ez minden sportok atyja.

Azt gondolom, hogy a gyermekeinket is öttusa mentén lehetne a legjobban felkészíteni a felnőttélet megpróbáltatásaira, tehertételeire.

Állítása szerint Orbánnak nem volt túl sok ideje nézni a versenyeket, de látta a női vízilabdások bronzmeccsét és a női kajak négyes győzelmét. Ezen kívül egyfolytában a Nemzetközi Olimpiai Bizottság embereivel tárgyalt, hogy megnyerje tetszésüket és bizalmukat egy budapesti olimpiára.

A kormányfő szerint túlságosan exkluzív klubbá vált az olimpiát rendezni tudó országok és városok köre, és már az olimpiai bizottság is érzi, hogy ezen változtatni kell. Budapest szerinte így most épp jó időben és jó ütemben mutathatta meg magát. "Mégiscsak mi vagyunk az egyetlenek az éremtáblázat első tíz helyezettje közül, akiknek egyszer sem engedték meg, hogy olimpiát rendezzenek", mondta a kormányfő.

Rovatok