Index Vakbarát Hírportál

Egy kézzel fojtotta meg 18 évvel fiatalabb áldozatát

2016. augusztus 23., kedd 10:03

A nyomozók 2015 tavaszán találták meg annak a férfinak a holttestét, akit azelőtt fél évvel gyilkolt meg és ásott el egy apaji ház udvarán egy akkor 58 éves férfi. Az ügyben a Pest Megyei Főügyészség most emelt vádat.

Az apaji házban hárman laktak: a vádlott és élettársa, valamint a vádlottnál 18 évvel fiatalabb férfi, a bűncselekmény áldozata.

Az ügyészségi közlemény szerint mindhárman italoztak, alkalmi munkákból éltek. Részegen gyakran vitatkoztak, verekedtek.

A vádlott 2014 novemberében dolgozni ment. Amikor hazajött, azt látta, hogy a sértett megverte élettársát. Veszekedni kezdtek, a fiatalabb férfi felületesen megszúrta a vádlottat. Erre akkora ütést kapott, hogy a kés kiesett a kezéből. A vádlott a földön fekvő sértett nyakát egy kézzel megszorította, majd a nyakára lépett.

Az élettelen testet az udvarra húzta, majd egy fára kötötte. Másnap hajnalban a holttestet elásta, ruháit elégette. A maradványokra öt hónappal később találtak rá a rendőrök.

A vádlott élettársa, a gyilkosság koronatanúja nem sokkal később egy másik férfival költözött össze ugyanabban a házban. A nőt pár hónappal később az új élettársa meggyilkolta.

Rovatok