Index Vakbarát Hírportál

Orbán felvázolja a fideszeseknek, mi a teendő 2018-ig

2016. szeptember 7., szerda 17:24

A migráció és az októberi kvótareferendum, valamint családpolitikai kérdések lesznek napirenden a Fidesz-KDNP most kezdődő évadnyitó frakcióülésén, Balatonfüreden, ahol több kormánytag is előadást tart - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök beszédével kezdődik a kihelyezett frakcióülés, a kormányfő felvázolja a 2018-ig tartó parlamenti ciklus hátralévő részében szükséges teendőket, írta az MTI.

Csütörtök délelőtt a migrációról és a kvótareferendumról tárgyal a képviselőcsoport, meghallgatják 

"Nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahonnan a migránsok jönnek" - fogalmazta meg a Fidesz álláspontját Kósa Lajos.

A tanácskozás hátralévő részében családpolitikai kérdéseket vitatnak meg - előadást tart Varga Mihály nemzetgazdasági, Fazekas Sándor földművelésügyi és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, valamint több államtitkár -, pénteken pedig tanácskoznak a Fidesz szakpolitikai kabinetjei és a kormánypárt elnöksége is. 

A cél a népességfogyás megállítása, egy ezt segítő családpolitika, valamint olyan gazdaságpolitika, amely lehetővé teszi, hogy mindenki munkát kapjon, és hogy aki dolgozik, az boldoguljon - mondta a frakcióvezető.

A KDNP is a migránsokról tárgyalt

A Fidesz-KDNP-pártszövetség évadnyitó balatonfüredi frakcióülését megelőzően a kereszténydemokrata képviselőcsoport külön is ülésezett, a tanácskozásuk napirendjének első helyén pedig a migránsválság szerepelt.

Migránsügyben az önvédelem "a kultúránk, az otthonaink, a biztonságunk, az életformánk védelmét jelenti egy terjeszkedő, sőt hódító kultúra képviselőivel szemben" - fogalmazott Harrach Péter frakcióvezető. Hozzátette ugyanakkor, hogy emellett védelmet is kell nyújtani az üldözötteknek: segíteni kell őket a szülőföldön maradásban, akik pedig már útra keltek, azoknak emberi körülményeket kell biztosítani.

Rovatok