Index Vakbarát Hírportál

Úgy kiborult a balesettől, hogy láncfűrésszel támadt a segítségül hívott ismerősre

2016. szeptember 9., péntek 09:38

Bizarr bűncselekmény miatt emelt vádat a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 25 éves férfi ellen. A súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolt férfi tavaly novemberben balesetet szenvedett, és ettől később teljesen eszét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott egy balesetben összetörte (sérülés nem történt). A kocsival – a tulajdonos engedélyével – beállt az egyik Balaton-környéki falu házának udvarára. Ezt követően odahívta egy ismerősét, az ügy későbbi sértettjét.

Az illető hamarosan meg is érkezett, azonban útközben – még a főszereplőnél is nagyobb kárt szenvedve – ő maga is összetörte a kocsiját, ezért dühös volt, hogy minek kellett odahívni.

Adva volt tehát két ideges ember, az udvaron pedig több veszélyes eszköz. Az események innentől egy ideig az ilyenkor szokásos mederben haladtak.

A kölcsönös beszólogatások után az (első) baleset szenvedő férfi először fejszével, majd egy nehéz kalapáccsal támadt rá az ismerősére, de nem tudott sérülést okozni, mivel az mindkettőt kicsavarta a kezéből. Ekkor kézzel estek egymásnak.

Az események kicsit felgyorsultak, a vádlott ugyanis a garázsban talált egy láncfűrészt, amit sikerült is beindítania. Mindenki szerencséjére a fűrész szinte azonnal le is állt, és azt a ház tulajdonosa elvette tőle.

Ezután viszont már biztosra ment. Visszapattant az udvaron álló, de még üzemképes kocsiba, padlógázzal belehajtott ismerőse már amúgy is romos autójába, majd elhajtott.

A sértett gépkocsijában keletkezett kárt végül a vádlott édesapja javíttatta meg.

Rovatok