Index Vakbarát Hírportál

Schmuck legyőzte Szél Bernadettet a frakcióban

2016. szeptember 13., kedd 13:14

Nyolc napja még csak ideiglenesen választották Schmuck Erzsébetet az LMP frakció élére, kedden azonban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy véglegesítették a tisztségre.

Ahogy akkor megírtuk, az LMP-nek azért kellett új frakcióvezetőt választania, mert Schiffer András májusban lemondott a parlamenti mandátumáról és a társelnöki posztjáról. Az ő mandátumát és társelnöki posztját Hadházy Ákos örökölte, azonban a frakcióvezetést már nem vállalta.

A logikus döntés az lett volna, hogy a másik társelnök, Szél Bernadett kapja a frakcióvezetést. Azonban az Index úgy tudja, hogy bár Szél szerette volna megkapni a posztot, a frakciótagok többsége jobbnak látta, ha Szél inkább a pártépítéssel és az országjárással foglalkozik, és inkább olyan képviselő vegye át a frakciót, aki teljes erejével erre tud koncentrálni. Így lett Schmuck Erzsébet, aki a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a képviselőcsoport országjárásba kezd az elkövetkezendő hetekben, és a tagok leterheltsége függvényében választanak frakcióvezető-helyettest egy későbbi időpontban.

Rovatok