Index Vakbarát Hírportál

Románozással vádolja áldozatát a nyíregyházi gyilkos

2016. szeptember 14., szerda 12:33

Azért lőttem le, mert bár többször kértem, hogy házasodjunk össze, ő visszautasított azzal az indokkal, hogy román vagyok

– mondta a magyar hatóságok kiadatási kérelmének bírósági tárgyalásán D. S., a brutális kegyetlenséggel elkövetett nyíregyházi gyilkosság gyanúsítottja, írja a Maszol.

A nagyváradi származású orvos azt állította, hogy áldozata, akivel együtt is élt egy rövidebb ideig, megígérte neki, hogy összeházasodnak, de aztán a nő mégis visszament a férjéhez és gyermekéhez. S. szerint azért, mert nem akart egy román férfivel összeházasodni.

A Nyíregyházán egy házaspárra rálövő férfi jelenleg a román hatóságok fogságában van. Magyarországra történő kiadatását első fokon jóváhagyta a Kolozsvári Táblabíróság, de a férfi fellebbezett. Ügyét pénteken tárgyalják újból. A férfi azért nem akar visszatérni Magyarországra, mert elmondása szerint itt számtalan megaláztatásban volt része.

S. a gyilkosság után öngyilkos akart lenni, azért szökött át hazájába, mert nem akarta, hogy magyar földbe temessék. "Semmiképp sem akartam, hogy ott temessenek el. Azt terveztem, hogy hazajövök és öngyilkos leszek, de a rendőrök gyorsabbak voltak. Két dolgot akartam még elintézni, a búcsúlevelemet is megírtam" – nyilatkozta korábban.

D. S. augusztus 31-én fegyverrel rátámadt egy házaspárra Nyíregyházán. A 40 éves nő a helyszínen meghalt, 46 éves férjét életveszélyes sebesüléssel vitték kórházba, ő túlélte a támadást. A lövöldözést végignézték a pár 7 éves ikergyermekei is, őket a gyilkos nem bántotta. 

Rovatok