Index Vakbarát Hírportál

Egy évet kapott a mentősre támadó részeg

2016. szeptember 15., csütörtök 15:41

Gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak egy 52 éves férfit, aki pár nappal ezelőtt az őt szállító mentőautóban a mentőápolóra támadt - közölte a főügyészség. 

2016. szeptember 12-én este egy IX. kerületi villamosmegállóban feküdt ittas állapotban a vádlott. Járókelők hívtak hozzá mentőt, látták rajta, hogy annyira részeg, hogy kórházba kell vinni. 

A mentőautó a XX. kerület, János utcán haladt, amikor a részeg hirtelen agresszívvé vált, csapkodott és ordított. Ezt a mellette utazó mentőápoló jelezte a sofőrnek, azonnal megálltak. Ekkor a vádlott többször ököllel megütötte a mentőápoló combját, és meg is rúgta, a bántalmazás során a munkaruhája elszakadt. Az ápolónak végül sikerült kiszállnia az autóból, részeg férfira rázárták az ajtót, és bent tartották a rendőrök érkezéséig.

A gyors nyomozás után a kerületi ügyészség 72 órán belül bíróság elé állította a férfit, 1 év letöltendő börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Még így is jobban járt, mint az a férfi, akit júliusban ítéltek el, miután megtámadott egy mentőst és a mentőautó sofőrjét, neki két és fél évet kell börtönben töltenie. 

Rovatok