Index Vakbarát Hírportál

Reagált a német labdarúgó-szövetség Kövér özilezésére

2016. szeptember 17., szombat 16:39

Az október 2-i népszavazás kampányának lakossági fórumos részére fordultunk rá az elmúlt napokban. Ezt rögtön olyan erős felütésekkel nyitották, mint a mezőtúri Boldog István, aki menekülteknek álcázott terroristák Mezőtúrra történő telepítését vizionálta, a jászberényi polgármester, aki a cigányokat fenyegette meg, hogy ha nem mennek el nemmel szavazni, a migránsok elveszik a segélyüket, Kövér László pedig nekiesett a német labdarúgó-válogatottnak.

A házelnöknek érezhetően szúrja a szemét, hogy nem csak szőke, kék szemű németeket lát ott, hanem például a török felmenőkkel rendelkező, de már Németországban született Mesut Özilt, aki elmondása szerint „tüntetőleg összeharapja az ajkát, hogy ne kelljen énekelni a német himnuszt”, mert inkább tartja magát töröknek, mint németnek. Élő példa arra Kövér szerint, hogy az integráció nem működik.

168 óra megkérdezte a német labdarúgó-szövetséget, hogy mit gondolnak Kövér László szavairól. A Deutscher Fußball-Bund a lapnak azt írta, tiszteletben tartják bárki véleményét természetesen, de nem értenek egyet Kövérrel, egészen másképp látják a dolgot. Szerintük:

„A német labdarúgó-válogatott kiváló példája annak, miként lehet sikeres az integráció. A játékosok azonosulnak Németországgal és értékeivel, és a pályán mindent beleadnak az országért. A foci egyesíti az embereket, függetlenül azok nemétől, életkorától, etnikai hovatartozásától, vallási meggyőződésétől vagy bőrszínétől. A toleráns és nyílt társadalom jellemzője, hogy meghagyja minden embernek a szabad választást azzal kapcsolatban, hogy akarja-e énekelni a himnuszt, vagy sem.

A himnusz éneklése önmagában nem fokmérője annak, hogy valaki milyen közel érzi magához a hazáját, és milyen erősen azonosul vele

− írja a német szövetség.

Rovatok