Index Vakbarát Hírportál

Fizetnék is, csak szedjék már ki belőlem!

2016. szeptember 18., vasárnap 22:40 | aznap frissítve

Elmesélek egy igaz sztorit arról, hogyan jutottam el a megoldásig egy szerpentinen szédelegve ahelyett, hogy a legrövidebb utat választottam volna. Fogorvosokról lesz szó, és most mindenki nyilván a nyomasztó várakozásra, a fúró visító hangjára és a fertőtlenítőszagra asszociál, de a végén minden jóra fordul, becsületszóra.

Mielőtt elolvasná a történetet, kérem, szavazzon!

Ha Önnek vagy családtagjának fogorvosra van szüksége, kihez fordul?

  • 6821
    erre nem sajnálom a pénzt, inkább a magánpraxist választom
  • 1702
    az állami fenntartású körzetihez, ami ingyenes

Szerdán este, amikor a Real Madrid az utolsó percben megfordította a Sporting elleni BL-meccset, a bal alsó hatosom környékén valami elkezdte irritálni az ínyemet. 

Gyorsan kiderült, hogy nem a vacsorám egy kósza emléke, kenyérhéj vagy mondjuk paprikamag. A következő pillanatban villámcsapásként ért a felismerés:

ez már akkor is az állkapcsomban volt, amikor elhangzott az őszödi beszéd 

– motyogtam magamban, és mivel erősen rövidlátó vagyok, a történelmi távlattól teljesen elszédültem.

2005. április 3-án átestem egy komoly szájsebészeti beavatkozáson. Az orvos rutinműtétnek nevezné, én pedig úgy, hogy vésővel és kalapáccsal széttrancsírozták, majd összerakták a fejemet. Ennek a tragikus napnak az emléke gúnyolódott a számban: egy ottfelejtett varrat. Több mint tizenegy évig lapult egy híd alatt anélkül, hogy észrevettem volna.

Ezer szállal kötődöm Szegedhez, többek között a fogorvosom is ottani. Maximálisan megbízom benne, de nem akartam kiröhögtetni magam, hogy egy rutindologért háromszázötven kilométert utazzak. Felhívtam, azt tanácsolta, hogy ezt ne halasszam a jövő hétre, mutassam meg egy szakembernek, amilyen gyorsan csak lehet.

Ezzel egy időben barátoktól és kollégáktól begyűjtöttem néhány tippet. Mindenki magánrendelőt ajánlott.

És akkor 

verítékben úszva eloldalogtam a lakcímem szerinti körzet szakrendelőjébe. A tök üres váróterem közepén szembesültem azzal, hogy pár perccel korábban végetért az aznapi betegfogadás. Az asszisztens már takarított, fertőtlenített, és megsajnált. Valahonnan előkerített egy dokit, aki beültetett a székbe, kesztyűt húzott, felkapcsolta a lámpát, és két mozdulattal kiszedte a varratot.

Rovatok