Index Vakbarát Hírportál

Román álrendőröket fogtak a bulinegyedben

2016. szeptember 22., csütörtök 15:11 | aznap frissítve

Három román férfi egy német turistát igazoltatott Budapesten, a VI. kerületi Káldy Gyula utcában fényes nappal, átvizsgálták ruháját is, és közben a pénztárcájából kivettek egy nagy címletű valutát - közölt a rendőrség egy múlt heti esetet, aminek egyik elkövetőjét elkapták. 

A három férfi szeptember 16-án, délután ötkor ment oda a német turistához, és miután kivették a pénzt a  pénztárcájából, megpróbáltak elfutni. A német a három elkövető közül a 60 éves román férfit vissza tudta tartani, és egy közeli üzlet alkalmazottai hívták a rendőrséget.

A román férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették, később előzetesbe került. 

A nyomozás során egyik társát, Marin Gheorge 49 éves román állampolgárt beazonosították (fotó), és ellene elfogatóparancsot adtak ki, míg harmadik társukat még nem tudták beazonosítani. Lopás miatt indítottak ellenük eljárást.

A VI. kerületi rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a fotón látható, 49 éves román állampolgár tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1-461-8141 telefonszámot!

Rovatok